Lagerarbeider

Tør du å droppe disse forsikringene i firmaet?

Hentet fra frende.no

Tekst: Admira Bajrektarevic

I en liten bedrift er det ofte små marginer for å håndtere store skader og økonomiske tap. Som daglig leder er du opptatt av å dekke lovpålagte forsikringer, og det er kanskje vanskelig å se nytten eller finne plass i budsjettet til andre forsikringer også. Slik tenkte Claus Hatlem, daglig leder i Marinor AS til han innså hvor viktig personalforsikringer er i dagens arbeidsmarked.

Et gode som er forventet i dag

Marinor sin historie strekker seg tilbake over førti år, da de i 1982 ble etablert som selskapet Nofi. Seks ansatte fra dette selskapet endte opp med å fortsette eventyret for seg selv og etablerte dagens Marinor. Bedriften sin suksess i grossistbransjen var i de tidlige årene basert på salg av fiske- og sportsutstyr. Med tiden har de utvidet varelageret med en rekke tilleggsprodukter innenfor flere kategorier til bedriftsmarkedet. I dag har Claus Hatlem 12 faste ansatte og en av de beste forsikringsordningene til Frende.

I tillegg til det lovpålagte, har bedriften reiseforsikring, gruppeliv og helseforsikring for alle ansatte. Den solide pensjonsavtalen deres inkluderer også uførepensjon, og bedriften sparer godt over minimumet for de ansatte.

- I dagens arbeidsmarked blir gode forsikringsordninger stadig mer vanlige, så vi ser at flere ansatte forventer dette av arbeidsgivere. Det er lett å tenke at det er et gode som blir tatt for gitt, men vi har høy trivsel på jobb, og de ansatte føler seg trygge og ivaretatt om noe skulle skje.

Denne erfaringen blir støttet av funn fra flere undersøkelser, der gode forsikringsordninger gir mer lojale og motiverte arbeidstakere. Claus legger til at det er viktig å informere de ansatte om hva som inngår i forsikringsordningene de har, slik at de også vet hvilken hjelp de kan få hvis en skade skjer. Og slik at ingen unødvendig forsikrer seg dobbelt.

Det lovpålagte er ikke alltid nok

De fleste ulykker og skader skjer utenfor arbeidstiden. Da er det lovpålagte kanskje ikke nok for bedrifter som er avhengig av ansatte for å få hjulene til å gå rundt. I perioden mellom påske og sensommer er det høysesong hos Marinor, og da er det kritisk å miste bare en ansatt selv i kort tid.

- Helseforsikringen eller behandlingsforsikringen som vi kaller den, er kanskje den viktigste forsikringen både jeg og de ansatte er begeistret for. En av våre yngre ansatte hadde nylig smerter i nakken og han fikk hjelp med en gang takket være den. Det var helt konge å få behandling sa han, og det ble ingen sykedager heller.

For tenk deg at en av de ansatte får en skade som gjør personen sykmeldt over lengre tid. Personen har en nøkkelrolle i selskapet, og driften preges av fraværet. I mellomtiden står den ansatte i kø hos det offentlige for behandling, og i en kjipere økonomisk situasjon som også tærer på helsen. Med en helseforsikring kunne den ansatte fått hjelp hos private aktører innen ti dager. I tillegg gir helseforsikringen både digital og fysisk oppfølgning slik at personen kan komme tilbake i jobb raskere. Dette er et gode for både bedriften og den ansatte, bedriftslederen utdyper:

- Det er lett å glemme at relasjonene mellom arbeidsgiver og ansatt er ekstremt sårbare i sykdomsperioder. Helsen er det viktigste du har, og det å kunne se en ansatt i øynene når de endelig er på bedringens vei takket være rask hjelp fra forsikringen er et viktig ledd av det hele. Det skaper rett og slett en mer trivelig situasjon på arbeidsplassen, sier Hatlem.

 

Har du råd til å miste ansatte i dagens arbeidsmarked?

Skal du ha de beste hodene og hendene på arbeidsplassen, er det ikke sikkert at du bør spare når det kommer til forsikringene. Senior bedriftsrådgiver Tord Tøsse i Frende forteller:

- Vi ser at forsikringsordningene er en kjempeviktig bonus for ansatte i konkurranseutsatte yrker, særlig i IKT-bransjen. For små bedrifter som kanskje ikke kan konkurrere med de høyeste lønnsvilkårene, kan gode pensjon -og forsikringsordninger likevel trekke til seg de dyktigste i rekrutteringsbunken.

Den daglige lederen i Marinor avslutter også med noen gode råd til bedrifter innen risikofylte yrker som bygg- og anlegg, FDV og renhold:

- Jeg tenker at de bransjene som gjerne har flest ulykker og skader virkelig må forsikre de ansatte mer enn minimumet.

Ansatte Aasen Sparebank

Ønsker du en gjennomgang av dine forsikringer?

Avtale et møte med an av våre forsikringsrådgivere.